Warande Schiedam

Definitief ontwerp
Definitief ontwerp

Herbestemming van een schoolgebouw

Onlangs is de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de herbestemming van een voormalig schoolgebouw aan de Warande in Schiedam. IDNA zorgde voor het ontwerp in opdracht van De Maese woningen BV.

In het ontwerp voor 3 woningen is het karakter van het schoolgebouw, waaronder de grote hoge klaslokalen en het imposante hoofdtrappenhuis, behouden gebleven. De zolder is ingezet als ruimtelijke beleving van de ruime lichte woningen.
Uitbreiding van het woonoppervlak bevindt zich aan de achterzijde waar de woningen, naast een eigentijdse aanbouw, tevens beschikken over een riante tuin met carport.

Het karakter van het gevelbeeld is gerespecteerd, waarbij enkel de nieuwe entrees en achterbouw eigentijds zijn vormgegeven. De materialisatie bestaat in hoofdlijnen uit verticale houten delen die variƫren in breedte. Deze materialisatie van de gevel loopt tevens door in de perceelscheidingen en bergingen en carport waarmee de ingrepen duidelijk afleesbaar zijn.
Binnenkort zal worden gestart met de verbouw van het complex.

 

  • historische foto schoolgebouw
  • historische foto schoolgebouw
  • historische foto schoolgebouw

Reageer: