IDNA On Tour najaar 2015 Eindhoven

programma IDNA On Tour 151106
programma IDNA On Tour 151106

6 November jongstleden heeft IDNA Eindhoven en in het bijzonder Strijp-S bezocht tijdens de 2 jaarlijkse IDNA On Tour. Deze dag van inspiratie stond in het teken van “anders doen”.
Het programma richtte zich op de veranderende rol binnen projecten van personen en disciplines.

In de morgen ontmoette we elkaar in het Blue Collar Hotel Bar&Lounge waar wij starten met koffie, zoet en de Algemene Leden Vergadering.
Het Blue Collar Hotel staat voor een laagdrempelig, levendig en stoer Rock & Roll Hotel met een eigentijds en eigenzinnig karakter waar belevenis en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Behalve de prijswinnende “mooiste bar van het land” vinden hier met gepaste regelmaat feesten en concerten plaats.

Na de vergadering zijn we rondgeleid op het inspiratievolle Strijp-S waarbij we leerden van de geschiedenis van het terrein als omsloten terrein van Philips. En leerden we van de pioniers, de succesverhalen en de plannen voor de toekomst.

Om behalve het brein tevens het lichaam te voeden lunchten we bij supermarkt en Restaurant Cafetaria Onderdeleidingstraat waar we aan een grote tafel heerlijk aten en dronken. Architect Marjan Sarab vertelde ons na de lunch over de opdracht en de verwezenlijking van de droom en de inzet van de eigenaren van dit prima eet en drink adres.

Na deze stop zijn we gastvrij onthaald bij INBO Eindhoven door partner en architect Aron Bogers. Na de terugblik op het afgelopen jaar van IDNA en een vooruitblik op het komende jaar en voorliggende uitdagingen door onze voorzitter Reggy heeft Aron samen met opdrachtgever van het Woonbedrijf uitleg gegeven over het project Space-S waar zij samen met toekomstige huurders vorm hebben gegeven aan het programma en het ontwerp voor ‘maatwerk’ huurwoningen. Hier stond co-creatie hoog in het vaandel. Het Woonbedrijf heeft het aangedurfd om de gebruiker ‘aan het woord’ te laten in deze ontwikkeling en heeft het INBO de opdracht gegund op hun plan van aanpak. Behalve een sociale media plaats voor toekomstige huurders en een beloningssysteem voor participerende huurders werd er in het bijzondere kantoor van INBO gezamenlijk ontworpen aan plattegronden door 1 op 1 te bouwen met piepschuim blokken. De samenwerking is een succes gebleken en het project is nu in uitvoering. Het open gesprek over het project, de DO’s and DON’ts werd zeer gewaardeerd en werkte inspirerend in het kader van “anders doen”!

Inmiddels werd het vroeg in de avond en is IDNA op eigen gelegenheid nog naar het Skatepark gegaan op naar de borrel in Vershal het Veem om vervolgens te eindigen in TAC; het Temporary Arts Centre waar we heerlijk terugblikte op een prachtige dag onder genot van de kookkunsten en gastvrijheid van Nick van het Culinair Cafetaria aldaar.

Eindhoven de gekste, op naar volgende On Tour in 2016!

 • Kunst in het Blue Collar Hotel Bar&Lounge
 • Blue Collar Hotel Bar&Lounge
 • Blue Collar Hotel Bar&Lounge
 • Rondleiding Strijp-S
 • Rondleiding Strijp-S
 • Rondleiding Strijp-S
 • Broeinest Strijp-S
 • Rondleiding Strijp-S
 • Onderdeleidingen
 • Rondleiding Strijp-S
 • Skatebaan
 • Lunchen in supermarkt en Restaurant Cafetaria Onderdeleidingstraat
 • Lunchen in supermarkt en Restaurant Cafetaria Onderdeleidingstraat
 • Op bezoek bij INBO Eindhoven
 • Presentatie Space-S door Aron Bogers INBO Eindhoven
 • INBO Eindhoven
 • Bakkers in Het Veem
 • Aan de bar in Het Veem
 • Kunst in TAC
 • Kunst Onderdeleidingenstraat
 • Strijp-S by night

Reageer: