PleinGoed Zierikzee

Beleef hoe doorleefd, dit eiland
Beleef hoe doorleefd, dit eiland

Een “Pop-up” zomerproject

Van 21 mei tot en met 31 augustus 2015 is het plein rondom de Dikke Toren in Zierikzee een indrukwekkende ruimte. De indrukken worden gewekt om de rijkdommen van Schouwen- Duiveland te beleven. Hier worden bezoekers oog voor wat onder water blijft of leeg lijkt gegeven. Door middel van duurzaam vervaardigde uitnodigingen om voor even deel uit te maken van wat hier leeft. Bezoekers zoeken naar verbanden, raken geïnspireerd om verder te kijken, om opnieuw deel te worden van deze ruimte. Een speelse manier om meer te weten komen over het Zeeuwse leven, waar de mensen van Zeeland trots op zijn.

PleinGoed is ontstaan uit liefde voor de stad Zierikzee en haar verborgen schoonheden. Die schoonheden verdienen andere aandacht, te beginnen met het Kerkplein. Die ruimte leek vooral leeg, het plein nauwelijks benut en mensen liepen er vooral omheen.
PleinGoed is een verbindend project. Het verbindt inwoners en bezoekers met het verhaal van dit plein, met nieuwe mogelijkheden van deze ruimte. Bovendien prikkelt het tot samenwerking: allerlei groepen en organisaties nodigen in samenspel uit om opnieuw te kijken. Nieuwe objecten maken het aloude zichtbaar. De basis voor de objecten is gerecycled en gedoneerd materiaal. Alle objecten zijn van pallets gemaakt. Na afloop wordt alles weer afgebroken, teruggegeven of gedoneerd aan derden. Beleef de monumenten, proef van natuur, cultuur en kunst. Extra aandacht gaat uit naar de opening van het eerste WK onderwaterfotografie in Nederland, over de schoonheden van het Zeeuwse leven onder water. Daarnaast introduceren verschillende Zeeuwse ondernemers hun eigen Zeeuws verhaal via de objecten van PleinGoed.

Zie www.pleingoed.nl voor alle nieuws en activiteiten of volg PleinGoed op facebook.

E-nergieke Dorpshuizen

Artikel-PZC-141024
Artikel-PZC-141024

Bottom-up initiatief voor een duurzaam Schouwen-Duiveland

Een plan in wording om de dorpshuizen van Schouwen-Duiveland duurzaam met elkaar te verbinden. Partners gezocht om deze droom te verwezenlijken.

Bel voor meer informatie naar Reggy Hulsken: 06-14493356.

> Link naar deelname Platform31

> link naar artikel

Paviljoen Euromast Rotterdam

Ontwerpvoorstel
Ontwerpvoorstel

In navolging van het voorstel voor de entreehal, om de start van de Euromast beleving buiten op het plein te laten beginnen, is IDNA ook gevraagd een schetsontwerp te maken voor een permanent Euromast paviljoen en terras!
Met ons voorstel hebben wij samen met de Euromast de haalbaarheid getoetst bij de gemeente. Een permanent paviljoen bleek op dat moment niet haalbaar. Een tijdelijk paviljoen is zeer zeker wel een optie, maar voorlopig niet het doel.

Entree Euromast Rotterdam

aanzicht nieuwe balie
aanzicht nieuwe balie

De bezoekers aan de Euromast zullen vanaf heden ontvangen worden in een vernieuwde entreehal die IDNA heeft ontworpen. De oude entree kon al een tijdje de grote bezoekersstroom bij tijd en wijle niet goed verwerken waardoor opstoppingen en onoverzichtelijke situaties ontstonden. Deze verrommeling werd nog eens versterkt door de slingerende begeleiding door de souvenirwinkel. IDNA maakte een analyse van de situatie en het monument en adviseerde met behulp van verschillende modellen een afgewogen nieuwe inrichting die meer toekomstbestendig is. In nauw overleg met de directie en de werknemers ontwierp IDNA een nieuwe balie waar de gasten ontvangen kunnen worden maar waar ook op rustige momenten aan gewerkt kan worden. Alex Neves (lid van IDNA) was parttime werkzaam bij de Euromast en kon derhalve met betrekking tot het functioneren van het zenuwcentrum van de Euromast perfect de puntjes op I zetten.

Zwembad De Wijde Blick

Gevelaanzicht met vouwpuien
Gevelaanzicht met vouwpuien

All weather zwembad in Renesse

Een binnenzwembad dat op warme dagen eenvoudig getransformeerd kan worden tot buitenzwembad. Dat was de wens van camping De Wijde Blick in Renesse.

IDNA zorgde voor een praktisch, aantrekkelijk en duurzaam ontwerp met twee eenvoudig te openen vouwpuien. De constructie bestaat uit een gelamineerd houten skelet en een sterk isolerend dak. Het zwembad, bestaande uit een groot bad met waterspeelbadje voor de peuters en kleuters, een glijbaan en een waterwall, beschikt over een transparante overkapping die bij goed weer open zal staan en bij minder weer gesloten kan worden. De kleedhokjes, installatieruimte en de overkapping zijn in schaal (verhouding, goothoogte e.d.) in vormgeving gebaseerd op strandhuisjes en nostalgische droogschuren. Op het gebied van interieur werkte IDNA in dit licht samen met Mariska Ek (www.newmills.nl).
De ruimte en het water wordt direct en indirect verwarmd door de zon via Sun-Discs en een luchtwarmtepomp. In een doorgekoppeld installatienetwerk wordt alle warmte volledig hergebruikt. Naast de bouw van het zwembad is het bestaande restaurant volledig gerestyled en aangesloten op de nieuwbouw van het zwembad. Samen met de omliggende voorzieningen vormen zij het centrum van de camping.

Vier Zeeuwse campings zijn door de ANWB en de Duitse zusterclub ADAC tot ‘Best Camping’ uitgeroepen. Het zwembad heeft een welkome bijdrage geleverd in het binnenslepen van deze erkenning voor Camping De Wijde Blick.

Klik hier voor artikel Omroep Zeeland

Renovatie haventoiletgebouwen Schouwen-Duiveland

Met man en macht wordt er momenteel gewerkt aan de renovatie van de gemeentelijke haventoiletgebouwen op 4 locaties op Schouwen-Duiveland. IDNA heeft hiervoor de bouwvoorbereidingen verzorgd.

De voorziening in Zierikzee zal het eerst worden opgeleverd op 31 mei a.s.

 

Camping de Nolle Vlissingen

Plattegrond Camping de Nolle
Plattegrond Camping de Nolle

Camping de Nolle ligt op een steenworp afstand van de prachtige boulevard van Vlissingen en een traplengte verwijderd van het Noordzee strand. 
IDNA is gevraagd deze sterke punten in een reshuffle van het terrein en bij de inrichting een plaats te geven.
Allereerst is een landschappelijke analyse gemaakt van de camping in haar omgeving. Naast de strategische ligging aan boulevard en strand wordt het terrein intern in sterke mate bepaald de tennisvereniging en de velden die de camping in de huidige toestand de eenheid ontnemen. In het ontwerp van IDNA worden met  een nieuwe routing en de plaatsing van de accommodaties deze obstakels juist gebruikt. De entree van het terrein krijgt en eigen identiteit vanwaar de verschillende accommodaties ‘landschappelijk’ aan elkaar worden gelieerd. De aanwezige opstallen bleken in de loop der tijd gegroeid en matig op elkaar afgestemd. In het ontwerp zijn zij geoptimaliseerde en worden zij door herwaardering van de buitenruimte tot een prominent voorzieningen cluster omgevormd vanwaar de toegang naar het strand uitnodigend is.
De toe te passen materialen en begroeiing zijn verder afgestemd op de kust en haar vegetatie waardoor de link naar de boulevard en het strand wordt hersteld. 
Met het ontwerp van IDNA verdient camping de Nolle terecht het predicaat strandcamping.