Huisvesting CILC Den Haag

foto's Thomas Vahe
foto's Thomas Vahe

Voor de nieuwe huisvesting van CILC (Center for International Legal Cooperation) is IDNA verantwoordelijk geweest voor het interieur van het kantoor in Den Haag. Het kantoor bevindt zich in een monumentaal pand aan het Spui in het bestuurlijkcentrum van Den Haag op een steenworp afstand van het Binnenhof.

Belangrijk voor CILC is het behouden van de open en informele werksfeer. Dit is vertaald in het ontwerp van het interieur. Men komt binnen op de werkvloer, het hart van de organisatie, en overziet het gehele kantoor.
Lage kasten en planten begeleiden de ruimte en houden rommelige plekken als de pantry en de printers uit het zicht.
Aan weerszijde van de werkruimte liggen de vergaderruimtes en de lunchruimte die beschikken over grote afbeeldingen op de wanden.

Deze afbeeldingen samen met de eerder genoemde lage elementen zorgen ervoor dat de ruimte als een geheel wordt ervaren. Samen met de rustige inrichting wordt de informele sfeer versterkt. Een belangrijke wens van de opdrachtgever.

Entree Euromast Rotterdam

aanzicht nieuwe balie
aanzicht nieuwe balie

De bezoekers aan de Euromast zullen vanaf heden ontvangen worden in een vernieuwde entreehal die IDNA heeft ontworpen. De oude entree kon al een tijdje de grote bezoekersstroom bij tijd en wijle niet goed verwerken waardoor opstoppingen en onoverzichtelijke situaties ontstonden. Deze verrommeling werd nog eens versterkt door de slingerende begeleiding door de souvenirwinkel. IDNA maakte een analyse van de situatie en het monument en adviseerde met behulp van verschillende modellen een afgewogen nieuwe inrichting die meer toekomstbestendig is. In nauw overleg met de directie en de werknemers ontwierp IDNA een nieuwe balie waar de gasten ontvangen kunnen worden maar waar ook op rustige momenten aan gewerkt kan worden. Alex Neves (lid van IDNA) was parttime werkzaam bij de Euromast en kon derhalve met betrekking tot het functioneren van het zenuwcentrum van de Euromast perfect de puntjes op I zetten.

Bedrijfsrestaurant Van Nelle

De branderij
De branderij

De Branderij intiem en eigen

De oude Van Nelle fabriek in Rotterdam is in 1999 na een grote restauratie heropend als bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve bedrijven. De snelle toename van het aantal gevestigde bedrijven gaf Van Nelle Exploitatie de impuls een structurele upgrade te doen van capaciteit en sfeer voor het bedrijfsrestaurant.
IDNA ontwikkelde een concept waarin gemiste eigen identiteit en een intiemere sfeer samengaan met het collectieve en zakelijke karakter van de fabriek.